top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Banaanbaileysmousse


Toen de hele coronacrisis net begon was het een zoektocht naar het vinden van de producten op mijn boodschappenlijstje. Zo moest ik room hebben, dit was er natuurlijk niet. Het enige wat ik toen kon vinden was een bus van een liter room! Natuurlijk was dit veel te veel en moest ik dus receptjes bedenken om deze overschot weg te werken. Daaruit kwam deze banaanbaileysmousse en het was een topper! Afgewerkt met een lekkere oufti deed dit me direct terug denken aan een avondje cinema.


Wat heb je nodig voor 4 glaasjes?

-2 bananen

-50 ml baileys(of meer)

-300ml room

-2 eetlepels sukrin gold

-pure chocolade


Hoe maak je het?

Snijdt een halve banaan in schijfjes. Smelt wat pure chocolade en sop de schijfjes banaan hierin. Leg op een bord en zet in de ijskast. Klop de room samen met de sukrin gold op tot een stijve massa. plet de rest van de banaan met een vork en doe dit samen met de baileys bij de room en mix nog kort. Doe dit mengsel in een spuitzak en vul de glaasjes. Zet in de ijskast. Net voor het serveren werk je de glaasjes af me de oufti en eventueel nog wat chocolade. Smakelijk!


xoxo Shana




34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page