Banaan is ongetwijfeld één van mij favoriete fruitsoorten. Vooral omdat je het het ganse jaar kan eten! Ze belanden dus ook wekelijks in mijn winkelkarretje. Vandaag deel ik met jullie het recept van deze banaan/speculaastiramisu. Echt een toppertje en super lekker!
Wat heb je nodig voor 8 porties? -250 gram slagroom -250 gram mascarpone -3 eieren -4 bananen -2 eetlepels dulce de leche -24tal kleine speculaasjes Hoe maak je het? Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng de mascarpone met de eigelen en dulce de leche. Klop de slagroom ook stijf. Spatel de slagroom en de eiwitten onder het mascarpone mengsel. Verdeel 2/3de van de sepculaasjes over glaasjes of over een grote ovenschaal. Doe hier de helft van de tiramisu over. Beleg met plakjes banaan en werk af met de rest van de tiramisu. Verkruimel er de rest van de speculaas over en werk eventueel nog af met een paar schijfjes banaan. Enjoy! Xoxo Shana
Comments