top of page

Baileysmousse met pure chocolade

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Ben je op zoek naar een alternatief op de gewone chocolademousse? Kies dan eens voor deze mousse met baileys. Ideaal als afsluiter van een diner! Wat heb je nodig? šŸ« -2 eieren -40 gram boter -200 gram slagroom -1 eetlepel @zusto.official (suikevervanger) -120 gram pure chocolade -4 eetlepels baileys -afwerking: geraspte chocolade en amandelschilfers Hoe maak je het? Smelt de chocolade met de boter au bain Marie. Als dit gesmolten is laat je het een beetje afkoelen. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop vervolgens de slagroom en de suikervervanger in een andere kop stijf. Nu de chocolade wat afgekoeld is roer je er de eidooiers en de baileys onder. Als laatste meng je het chocolademengsel, eiwit en slagroom onder elkaar, schep luchtig onder elkaar. Verdeel over verschillende glaasjes en werk af met je favoriete toppings. Ik gebruikte chocolade- en amandelschilfers.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page