Bagels
- Shana Vanhoof
- 28 jun
- 1 minuten om te lezen
Wist je dat zelf bagels maken helemaal niet moeilijk is? Het is gewoon een kwestie van alle ingrediënten door elkaar kneden en dan de tijd zijn werk laten doen. Het recept is dan ook super eenvoudig! Ga jij het proberen?

Wat heb je nodig voor 4 bagels?
-250 gram bloem
-4 gram droge gist
-5 gram zout
-10 gram suiker
-150 ml water
-sesamzaad of maanzaad als topping
Hoe maak je het?
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van je KitchenAid en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed zeker 10 tot 15 minuten door. Je kan dit ook met de hand doen. Laat het deeg daarna afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg na het rijzen in vier. Maak er bollen van en duw deze een beetje plat. Maak met je vinger een gat van ongeveer 3 centimeter doorsnede in het midden. Leg de bagels op bakpapier en laat ze 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht.
Breng een grote pan water aan de kook. Leg voorzichtig twee of drie bagels in het water en laat ze één tot anderhalve minuut koken. Keer ze halverwege om. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken op een theedoek. Plaats de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met een topping naar keuze. Bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin.
Xoxo Shana
Comentários