
Dat ik zot ben op avocado's kan ik al lang niet meer verstoppen voor jullie. Het liefst van al zou ik het elke dag eten. Daarom bedacht ik voor mijn kerstmenu dit voorgerechtje met een mousse van avocado. Ik combineerde het met de frisse zure room en gerookte zalm, yum! Een feest in een glaasje, althans voor mij!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
-2 avocado's
-2 eetlepels griekse yoghurt
-peper, zout, lookpoeder
-zure room
-sap van een halve limoen
-200 gram gerookte zalm
-afwerking: dille
Hoe maak je het?
Pel de avocado's en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een maatbeker met de griekse yoghurt, peper, zout en lookpoeder. Mix het met de staafmixer tot een mousse. Kruid bij naar smaak.
Meng de zure room met het sap van de limoen, peper en zout. Roer goed door elkaar. Snijd de zalm in reepjes.
Vul de glaasjes met wat avocadomousse, zure room en gerookte zalm. Werk eventueel af met wat dille. Smakelijk!
xoxo Shana
Commentaires