top of page

Appeltaart

Als ik aan één taartje denk dat perfect bij de herfst past dan is het wel appeltaart. Dit recept was echt een topper van formaat. Super simpel maar mega lekker. Ga jij het proberen?

ree

Wat heb je nodig?

BODEM

-200 gram zachte boter

-160 gram donker bruine suiker

-1 theelepel kaneel

-300 gram bloem

-snuifje zout

-1 ei

VULLING

-80 gram rozijnen

-8 jonagold appels

-100 gram walnoten

-4 eetlepels suiker

-1 zakje vanillesuiker

-1 eetlepel kaneel

CRUMBLE

-100 gram bloem

-40 gram havermout

-80 gram suiker

-80 gram koude boter


Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat een kwartiertje rusten in de koelkast.

Schil de appels en snijd in dunne plakjes. Meng de appels met alle andere ingrediënten voor de vulling en zet aan de kant.

Rol ondertussen het deeg uit en bekleed een ingevette en bebloemde springvorm van 24 CM met dit deeg. Snijd het overtollige deeg weg. Stort hier de appels in. Maag nu nog de crumble laag door alle ingrediënten met je vingers te kneden tot je een kruimelig mengsel hebt. Verdeel dit over de appels. Zet dan één uur in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal uit de oven en laat even een uurtje afkoelen. Serveer eventueel met slagroom of ijs. Enjoy!


Xoxo Shana

Opmerkingen


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page