top of page

Appelcake met platte kaas

Deze appelcake is een heel stuk frisser en lichter dan de standaard variant. Ik gebruikte minder boter en suiker en gebruikte platte kaas. Super lekker en helemaal goedgekeurd!

Wat heb je nodig? -120 gram ongezouten roomboter -150 gram kristalsuiker -1 zakje vanillesuiker -3 eieren -375 gram platte kaas -180 gram zelfrijzende bloem -1 koffielepel bakpoeder -3 appels Hoe maak je het? Doe de roomboter(kamertemperatuur) in de standmixer samen met de suiker en vanillesuiker. En mix tot een licht en luchtig mengsel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe tot deze volledig opgenomen zijn. Voeg vervolgens de platte kaas toe en mix nog een paar seconde. Schep er dan lepel voor lepel de bakpoeder en bloem bij. Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes. Voeg toe aan het beslag en meng kort. Vet een springvorming met boter en bebloem. Stort er het deeg in en bak 45-50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Controleer met een satéstokje of de cake gaar is. Gaartijden en temperaturen zijn vaak verschillend bij iedere oven dus controleer vaak genoeg. Xoxo Shana

312 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page