top of page

Appelcake met appelmoes

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Bijgewerkt op: 4 feb

Een cake maken zonder boter? Dat kan zeker! Bij deze appelcake gebruikte ik appelmoes. Ook het suikergehalte ligt een stuk lager dan in de standaard 4x4 cake. Maar aan smaak moet je zeker niet inboeten! Ga jij hem proberen?

Wat heb je nodig?

-200 gr appelmoes

-3 eieren

-50 ml zonnebloemolie

-200 gr zelfrijzende bloem

-150 gr kristalsuiker

-1 tl kaneelpoeder

-snuifje zout

-2 appels


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 C. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng deze met een mixer door elkaar. Het mengsel hoeft niet luchtig of lang geklopt te worden, enkel tot alles goed gemengd is. Schil één en een halve appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng deze in een kom met wat bloem. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken.

Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen.

Schep het beslag in de bakvorm.

Snijd de halve appel in plakjes en leg deze bovenop de cake, duw ze een klein beetje in het beslag.

Bak in ongeveer 60 minuten gaar.


Xoxo Shana

3 comentários


The CEH Master Course in Pune is an advanced ethical hacking training program designed for cybersecurity professionals who want to master penetration testing, vulnerability assessment, and cyber defense strategies. This course goes beyond theoretical knowledge, offering hands-on labs, real-world attack simulations, and expert mentorship.


Curtir

Kan je de zelfrijzende bloem vervangen door havermoutbloem en bakpoeder

Curtir
Shana Vanhoof
Shana Vanhoof
04 de fev.
Respondendo a

Dag An, dan ga je nooit hetzelfde heerlijke resultaat krijgen. Maar experimenteer gerust 🫶

Curtir

SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page