Deze muffins met appel en yoghurt zijn echt een hartverwarmend tussendoortje op een herfstige dag. Ik maakte ze met yoghurt zodat ze wat lichter zijn dan die met veel boter. De kaneel maakt deze muffins helemaal af!
Wat heb je nodig voor 12 muffins? -3 eieren -150 gram kristalsuiker -110 gram zonnebloemolie -250 gram Griekse yoghurt -225 gram zelfrijzende bloem -1 eetlepel kaneel -2 appels -1 eetlepel donker bruine suiker Hoe maak je het? Klop de eieren met de kristalsuiker luchtig. Voeg daarna de zonnebloemolie en yoghurt toe. Wanneer alles goed gemengd is kan je stilletjes de bloem en kaneel toevoegen. Blijf mixen tot je een mooi egaal deeg hebt. Schil de appels en verwijder het Klokhuis. Snijd in blokjes en meng met de donker bruine suiker. Vul 12 cakevormpjes met het deeg en werk af met een eetlepel appeltjes. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Enjoy! Xoxo Shana
Comments