Dit dessertje is echt op en top herfst! De combinatie van appels, kaneel en caramel was echt hemels. Ga jij het ook eens uitproberen?
Wat heb je nodig voor 4 personen?
CARAMEL
-120 ml water
-200 gram suiker
-55 gram ongezouten boter
-120 ml slagroom
-snuifje zout
APPELS
-3 appels (pink lady)
-2 theelepels citroensap
-55 gram donker bruine suiker
-1+1/2 theelepel kaneel
-snuifje nootmuskaat
-beetje boter
SLAGROOM
-250 gram slagroom
-60 gram poedersuiker
-kaneel naar smaak (1 theelepel of meer)
-kant en klare granola
Hoe maak je het?
CARAMEL
Doe de suiker en het water in een steelpannetje en zet op een middelmatig vuur. Laat de suiker volledig smelten. Breng dan aan de kook en voeg de boter toe. Laat op een matig vuur smelten. Je mag nu niet meer roeren. Laat koken tot het een goudkleurige caramelkleur heeft. Dit kan wel een kwartier duren. Haal van het vuur. Voeg vervolgens de slagroom toe en meng meteen met een klopper. Dit zal hard beginnen bubbelen. Laat de caramel vervolgens volledig afkoelen, het zal nog dikker worden met koud te worden.
APPELS
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Meng ze met de donker bruine suiker, citroensap, nootmuskaat en kaneel. Stoof ze met wat boter voor 10 minuten. Laat afkoelen.
SLAGROOM
Klop de slagroom samen met de poedersuiker en kaneel(naar smaak) stijf.
Stel de glaasje samen. Begin met een deel van het slagroommengsel. Doe er dan wat caramel over. Verdeel de appeltjes erop en werk af met granola. Je kan dit eventueel nog voor een tweede laag herhalen. Enjoy!
Xoxo Shana
Комментарии