top of page

Aardbeien galette

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Ook deze week ging ik nog eventjes verder aan de slag met de lekkere aardbeienrécolte van materne. Deze keer ging ik voor een galette. En ik moet eerlijk toegeven, de eerste sneuvelde 2 minuten na het maken van de foto. Ze moesten maar zo lekker niet zijn. Zijn jullie net zoals ik gek op aardbeien? Dan is dit een receptje voor jou!


Wat heb je nodig voor 3 galettes?

-200 gram bloem

-120 gram koude ongezouten roomboter

-40 gram kristalsuiker

-30 ml ijswater

-150 gram aardbeien

-150 gram aardbei récolte van materne

-1 ei

-amandelschilfers

-eetlepel extra suiker voor de afwerking


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bloem, boter en de suiker in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens het ijswater toe tot je een mooie bol van het deeg kan rollen. Doe het deeg in plasticfolie en leg een half uurtje in de ijskast. Snijdt ondertussen de aardbeien in schijfjes. Haal het deeg uit de ijskast en verdeel in 3. Of maak 1 grote galette. Rol het deeg uit in een cirkel. Ik deed dit direct op bakpapier zodat ik het niet meer moest verplaatsen. Besmeer met de récolte en beleg met de stukjes aardbei. Laat 2 cm van de rand vrij en plooi deze naar binnen. Besmeer vervolgens met het los geklopt eitje en bestrooi met amandelschilfers en wat suiker. Bak de galettes in 15 minuten krokant. Haal uit de oven, eet direct of laat afkoelen.


xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page