Voor de 14daagse foodfotochallenge van @stylishbeeld.inthekitchen maakte ik voor de eerste keer pide. En ik was aangenaam verrast. Kennen jullie het al?
Wat heb je nodig? 🍅 DEEG -250 gram bloem -3 en een halve gram gedroogde gist -theelepel suiker -2 eetlepels olijfolie -150ml lauwwarm water -theelepel zout VULLING -250 gram gehakt -halve ajuin, teentje look,1 rode paprika,1 tomaat -twee eetlepels tomatenpuree -eigeel -sesamzaad -peterselie, peper, zout, paprikapoeder, tijm
Hoe maak je het? 🍕 Doe de bloem, gist, suiker, de helft van de olie en het water in een kom en meng tot één geheel. Voeg het zout toe en kneed een kleine tien minuten tot een elastisch deeg. Neem vervolgens een kom die je met wat olie invet, doe er het deeg in en bestrooi met bloem. Bedek met een theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek. Snijdt ondertussen de tomaat, look, paprika en ajuin heel fijn, doe samen met het gehakt, tomatenpuree en kruiden in een kom en meng onder elkaar. Verwarm nu de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier stukken en rol elk uit tot een ovaal. Verdeel de vulling over het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de randen over de vulling en knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje. Klop nu een eigeel los en bestrijk de randjes ermee en bestrooi met sesamzaad. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in het midden van de oven. Tip: heb je nog vulling over, doe deze dan in de vriezer zo kan je altijd nog snel een pizzatje maken met deze lekker vulling.
Comments