Voor de Swiepswoepswap van januari ging ik aan de slag met een recept van @con_serveert. Ik scrollde wat door haar recepten op haar website en besloot om te gaan voor de zoete aardappel spread. Ideaal als dip maar ook lekker op de boterham! Ik gebruikte voor deze dip parmezaanse kaas maar in het orginele recept gebruikte ze edelgistvlokken. De link naar haar originele recept is deze:
Wat heb je nodig?
-200 gram zoete aardappel
-1 laurierblad
-1 eetlepel tomatenpuree
-75 ml melk
-1 theelepel gemalen komijn
-halve theelepel gerookt paprikapoeder
-20 gram parmezaanse kaas
-peper en zout
-afwerking sesamzaad
Hoe maak je het?
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook ze samen met het laurierblad in 10 minuten gaar. Giet af en verwijder het laurierblad. Doe in een maatbeker en mix samen met de parmezaanse kaas, melk, tomatenpuree en de kruiden tot een romig geheel.
Laat afkoelen en werk voor serveren af met sesamzaad. Smakelijk!
xoxo Shana
Comentários