top of page

Hummus met zongedroogde tomaten

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Deze Hummus met zongedroogde tomaten moeten jullie eens uitproberen! Het was voor mij de eerste soort hummus die ik echt oprecht lekker vond. Daarna is mijn liefde voor hummus alleen maar gegroeid. Maken jullie vaak hummus?


Wat heb je nodig?

-200 gram kikkererwten

-2 teentjes look

-100 gram zongedroogde tomaten

-olijfolie

-eetlepel tahin

-pijnboompitjes

-chilipoeder, peper, zout


Hoe maak je het?

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Doe ze vervolgens in de foodprocessor met de look, zongedroogde tomaten(als er olie in het potje achterblijft dan gebruik ik dit ook), pijnboompitten, tahin en de rest van de kruiden.

Meng alle ingrediënten tot een gladde pasta. Vind je de dip te dik, voeg dan nog wat extra olijfolie toe. Kruid bij naar smaak.

Serveer met stokbrood, stokjes, nachos,.... Smakelijk!


xoxo Shana


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page