top of page

Filodeeghapje met geitenkaas en walnoten


Hapjes van filodeeg vind ik altijd zo lekker als ik ze ergens proef. Deze keer ging ik zelf eens aan de slag. Ik kocht filodeeg in de diepvriezer bij de jumbo en vulde ze met geitenkaas en walnoten. Ik bakte ze in de oven en na 15 minuten waren ze klaar! Super lekker wanneer je gasten over de vloer krijgt. Hier komen zeker nog nieuwe varianten van online! Hebben jullie ook al eens gewerkt met filodeeg?


Wat heb je nodig voor 15 hapjes?

-5 vellen filodeeg

-1 potje geitenkaasbolletjes van bettine geitenkaas

-handje walnoten

-beetje honing

-gesmolten boter


Hoe maak je het?

Laat het filodeeg ontdooien onder een vochtige theedoek.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem 1 vel filodeeg en snijdt in 3 lange stroken. Bestrijk de stroken met wat gesmolten boter. Schep een klein beetje geitenkaas vooraan op de strook deeg, verkruimel wat walnoot erover en besprenkel met honing. Vouw de hoek linksboven er schuin overheen zodat er een driehoek ontstaat. Druk de randen goed aan. Sla het driehoekje om en herhaal tot je aan het einde van de strook komt. Herhaal tot je alle hapjes af hebt. Verdeel de hapjes op een bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten krokant. Enjoy


xoxo Shana

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page