top of page

Baba ganoush

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Oh my, deze baba ganoush was echt overheerlijk! Het recept zelf is echt super eenvoudig, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is daarbovenop ook nog eens gezond! Ideaal als dip met grissini, pitabrood of als onderdeel van een mezze-schotel. Ga jij het maken?

Wat heb je nodig?

-2 aubergine

-3 eetlepels tahin

-scheutje olijfolie

-2 teentjes look

-2 eetlepel citroensap

-peper en zout, paprikapoeder

-afwerking: sesamzaadjes,

peterselie en pijnboompitten


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine en snijd kruislings in. Besmeer de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Bak de aubergines 30 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Haal daarna het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, knoflook, paprikapoeder en peper en zout. Mix door elkaar tot een fijne puree.

Doe de puree in een schaaltje en garneer met een beetje extra olie, sesamzaadjes, geroosterde pijnboompitten en peterselie. Lekker met wat pitabrood of naanbrood.

Tip: bewaar de baba ganoush afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen.


Xoxo Shana

Recente blogposts

Alles weergeven

Muhammara

Deze heerlijke dip moet je eens proberen! Ik mixte geroosterde paprika's, met walnoten en heel wat smaakmakers. Een ideaal hapje op de...

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page