top of page

Dalgona Koffie met een twist


De hype van de dalgona koffie is ook mij niet ontgaan. Dit drankje passeerde mijn feed de laatste dagen continu. Hier moest ik me zelf dus ook eens aan wagen. Een enorm grote koffiefan ben ik niet. Maar voor een latte, icekoffie of een koffie verkeerd ben ik altijd wel te vinden. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat ik dit drankje lekker zou vinden. Zelf gaf ik er een kleine twist aan door het te serveren met een milkshake met banaan. Hebben jullie je er al aan gewaagd?


Wat heb je nodig voor 2 grote glazen?

-1 banaan

-eventueel vanille ijs voor het maken van de onderste laag. Dit gebruikte ik niet aangezien er naar mijn mening al genoeg suiker in dit drankje ging.

-300 ml melk (ik gebruikte amandelmelk ongezoet)

-ijsblokjes

-4 eetlepels oploskoffie

-4 eetlepels suiker

-4 eetlepels kokend water

-afwerking: chocoladerasp


Hoe maak je het?

Leg de banaan een kwartiertje van te voren in de ijskast zodat deze lekker fris is. Pel de banaan en doe samen met de melk in de blender. Mix tot een glad geheel. Voeg eventueel een bol vanille ijs toe als je voor een echte milkshake wil gaan. Doe de oploskoffie, suiker en het kokend water in een kom en mix tot een fluffy geheel. Doe wat ijsblokken in 2 grote glazen, overgiet met de milkshake. Schep er nu het koffiemengsel op en werk af met wat geraspte chocolade.


xoxox Shana

141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page