top of page

Cocktail met rozemarijnsiroop, granaatappel, gin en bruiswater


Soms mag een cocktail al eens wat extra moeite vragen. Dat is bij deze ook het geval. Dit omdat we vooraf al aan de slag moeten met het maken van een rozemarijnsiroop. Je kan dus niet last minute als je volk er is deze cocktail maken. Maar het maken van deze siroop neemt maar een 30tal minuten in beslag. Ideaal om dus vooraf te maken zodat je toch snel je cocktail kan serveren bij aankomst van je gasten.


Wat heb je nodig voor 4 glazen?

-1/4de kop suiker

-1/4de kop water

-bosje rozemarijn

-400 ml granaatappelsap (arizona)

-160 ml gin

-fles bruiswater

-sap halve citroen

-ijsblokken

-afwerking: rozemarijntakjes, granaatappelpitjes, citroenschijfjes


Hoe maak je het?

Breng het water met de suiker aan de kook. Haal direct wanneer het kookt van het vuur. Doe er een paar takken rozemarijn bij en laat een half uur trekken. Na een half uur haal je de rozemarijn eruit. Vul 4 glazen met ijsblokjes. Verdeel de siroop en het citroensap over de glazen. Verdeel vervolgens ook de gin en het granaatappelsap in de 4 glazen. Leng aan met bruiswater. Werk de glazen af met een takje rozemarijn, een citroenschijfje en wat granaatappelpitjes.


xoxo Shana

369 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page