Soep is iets wat ik niet zo vaak eet. Voornamelijk omdat ik dit tot voor ik uit huis ging iedere dag gegeten heb. Ik kan het aantal keer dat ik soep gemaakt heb sinds ik samenwoon denk ik wel op 1 hand tellen. Maar toch zijn er een aantal soepsoorten waar ik graag eens een uitzondering voor maak. Champignonsoep is er eentje van, hier was ik altijd al gek op. Eten jullie vaak soep?
Wat heb je nodig?
-500 gram champignons
-1 ajuin
-3 teentje look
-2 kippenbouillonblokjes
-1 liter water
-150 ml kookroom
-peterselie
-olijfolie of boter
Hoe maak je het?
Pel de ui en de look en snijdt in grove stukken. Borstel de champignons proper en snijdt ook in grove stukken. Doe een beetje olie of boter in een pot en stoof de ajuin en de look aan. Voeg na een minuutje de champignons toe en stoof 5 tot 10 minuten. Overgiet vervolgens met 1 liter water. Laat 20 minuten koken.
Mix de soep met een staafmixer fijn. Zet van het vuur en giet er de room bij, roer goed. Verdeel in kommen en serveer met wat peterselie. Enjoy!
xoxo Shana
Comments