top of page

Wok met prei, paprika, sojascheuten en gehaktballetjes


Een snel wokreceptje is hier altijd welkom. Na een dagje werken heb ik 's avonds geen zin om lang in de keuken te staan, dan moet het snel gaan. In het weekend daarentegen mag het wat langer duren! Maar voor een doordeweekse dag is een wok voor mij dus de ideale keuze! Deze keer ging ik voor een variant met sojascheuten, paprika, prei en gehaktballetjes, YUM! Wat eten jullie vanavond?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-125 gram noedels

-1 Prei

-200 gram sojascheuten

-halve rode paprika

-200 gram gemengd gehakt

-knoflookpoeder, sesamzaad, cayennepeper

-ei

-paneermeel

-sojasaus, sesamolie, donker bruine suiker

-halve citroen

-agaragar


Hoe maak je het?

Meng het gehakt met het eitje, 3 eetlepels paneermeel, theelepel knoflookpoeder, theelepel en cayennepeper. Is het gehakt nog te nat? Voeg dan extra paneermeel toe. Rol er vervolgens balletjes van. Bak ze in een pan met wat boter in 10 minuten gaar. Kook de noedels beetgaar in gezouten water, giet af.

Snijdt de prei in ringetjes en de paprika in blokjes.

Verwarm in een steelpannetje 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels donker bruine suiker en het sap van een halve citroen. Breng aan de kook en laat zachtjes indikken. Blijft het te loperig? Voeg dan maizena of agaragar toe.

Haal de balletjes uit de pan en bak vervolgens de prei en paprika een paar minuten. Voeg de saus en de noedels toe en roer goed door. Als laatste voeg je de sojascheuten toe en de gehaktballetjes. Meng alles nog een minuutje onder elkaar en serveer. Werk af met sesamzaad. Smakelijk!


xoxo Shana

635 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page