Afgelopen week ging ik eens de indiase toer op. Ik maakte namelijk Tikka Masala. Een lekker gerechtje op basis van kip, Griekse yoghurt en heel veel kruiden. Eentje om te proberen dus!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
MARINADE
-200 gram kip
-3 eetlepels Griekse yoghurt
-teentje look
-theelepel gemberpoeder
-theelepel paprikapoeder
-theelepel garam Masala
-theelepel kurkuma
-halve theelepel cayennepeper
REST
-200 gram rijst
-1 ajuin
-1 rode paprika
-1 teentje look
-2 eetlepels tomatenpuree
-scheut water
-2 eetlepels Griekse yoghurt
Hoe maak je het?
Snijd de kip in blokjes. Doe in een kom samen met de yoghurt, kruiden en pers er het teentje look bij. Meng goed en zet een uur in de ijskast om te marineren.
Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af.
Snijd de ajuin en paprika in blokjes. Bak ze in wat olie in de pan met het geperste teentje look. Voeg er vervolgens de kip bij, inclusief de marinade, en bak tot de kip gaar is. Voeg er dan de tomatenpuree en wat water aan toe in laat kort inkoken. Werk af met de yoghurt en kruid bij indien nodig met peper en zout. Serveer samen met de rijst.
Xoxo Shana
Tikka Masala
Bijgewerkt op: 6 jun. 2021
コメント