top of page

Sushi met krokante kip en avocadoSushi, het is en blijft mijn favoriete eten! Maar aangezien sushi niet zo goedkoop is kiezen wij er vaak voor om dit thuis zelf te maken. Je hebt dan niet de meest perfecte rol maar het is de smaak dat telt! Deze keer ging ik voor krokante kip en natuurlijk kon avocado niet ontbreken. Maken jullie wel eens zelf sushi?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-5 norivellen

-250 gram sushirijst

-350 ml water

-5 eetlepels rijstazijn

-1 theelepel zout

-1 eetlepel suiker

-1 avocado

-1 krokante kipschnitzel(lidl)

-sojasaus, wasabi, bickyajuin


Hoe maak je het?

Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat tien minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is zet je het vuur uit en laat je het nog 15 minuten staan met het deksel op de pot. Verwarm na de 15 minuten de rijstazijn en los er het zout en de suiker in op. Roer dit onder de rijst en laat verder afkoelen. Wanneer de rijst is afgekoeld kan je de rollen gaan maken.

Bak eerst de krokante kip en de pan. Bak aan beide zijden goud bruin en lekker krokant. Haal uit de pan en laat op een stukje keukenrol uitlekken. Snijdt vervolgens de kip horizontaal in 2. Zo krijg je twee helften waarbij je telkens een krokante kant hebt en één kant waarbij je de binnenkant ziet. Snijdt deze helften vervolgens op zijn langst in stroken van 1 cm. Snijdt de avocado in 2 en verwijder de pit. Haal met behulp van een lepel uit de schil en snijdt in plakjes.

Neem nu een norivel, leg dit met de ruwe zijde naar boven op het bamboematje. Bedek voor 2/3de met een dun laagjes rijst. Leg er vervolgens een strook krokante kip en avocado op (op 2 cm van de onderste zijde). Rol nu met behulp van het bamboematje de sushirol dicht. Bekijk eventueel een filmpje op youtube.

Tip: om het laatste stukje nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, dit werkt als lijm.

Snijdt nu de rollen in 8, gebruik hiervoor een scherp mes dat je nat hebt gemaakt, zo blijft de sushi niet kleven. Herhaal voor de andere 4 vellen. Serveer met sojasaus, wasabi en eventueel bickyajuintjes. Smakelijk!


xoxo Shana

1.475 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page