top of page

Rijst met champignons

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Hmmm van tijd tot tijd eten wij een rijstgerecht. Deze keer koos ik voor een simpel gerecht met champignons, gember, look, ahornsiroop en sojasaus. Ben je al benieuwd? Het receptje staat hieronder 👇 Wat heb je nodig? 🍚 -125 gram rijst -200 gram champignons -2 cm gember -2 teentjes look -sojasaus, donkerbruine suiker of ahornsiroop, water -lenteui Hoe maak je het? Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af. Maak de champignons proper en snijdt in schijfjes. Bak ze met wat olie tot ze zacht zijn, doe uit de pan. Snijdt de look en gember heel fijn en stoof aan, voeg 2 eetlepels sojasaus toe en 2 eetlepels ahornsiroop of eventueel donkerbruine suiker. Laat koken. Voeg vervolgens een scheut water toe. Roer de champignons onder de saus en breng verder op smaak. Snijdt het lenteuitje fijn. Serveer de rijst met de champignons en bestrooi met wat lente-ui. Smakelijk 😘

Commenti


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page