Het is weer een tijdje geleden dat ik nog eens een recept deelde van een pokébowl. Deze keer maakte ik een veggie variant met gemarineerde watermeloen. Super lekker maar vooral heel fris! Ga jij het eens proberen?
Wat heb je nodig voor 2 pokebowls? -150 gram sushirijst -3 eetlepels rijstazijn -theelepel suiker -theelepel zout -halve komkommer -1 avocado -100 gram edamame -200 gram watermeloen -eetlepel rijstazijn -eetlepel suiker -twee eetlepels limoensap -afwerking bickyajuin, wasabimayonaise en sesamzaadjes Hoe maak je het? Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de rijstazijn op en roer er het suiker en zout door. Meng dit onder de rijst, laat afkoelen. Marineer ondertussen de watermeloen. Snijd de meloen in blokjes en meng er de rijstazijn, suiker en limoensap onder. Roer onder elkaar en zet in de ijskast tot je de bowls gaat dresseren. Snijd de komkommer in blokjes en de avocado in plakjes. Bereid de edamame volgens de verpakking. Kruid met wat zout. Maak nu de bowls. Verdeel de rijst in 2 kommen. Werk af met avocado, watermeloen, edamame en blokjes komkommer. Bestrooi met sesamzaad en bickyuitjes. Eet eventueel met wasabimayonaise, yum! xoxo Shana
Comments