top of page

Pokébowl met gebakken zalm

Een pokébowl met gebakken zalm, dat ik daar nog niet eerder op gekomen ben. Ik marineerde de zalm in een sausje van soja, terriyake en look. Wauw wat was dit lekker! Hebben jullie al eens een pokébowl gemaakt?

Wat heb je nodig voor 2 bowls? -2 zalmfilets -theelepel gesneden knoflook -2 eetlepels sojasaus -2 eetlepels terriyaki marinade -1 eetlepel wasabi sesamzaad -150 gram sushirijst -3 eetlepels rijstazijn -1 eetlepel suiker -halve eetlepel zout -komkommer -kerstomaatjes -avocado -edamameboontjes -afwerking:bickyuitjes, sesamzaad -sausje: wasbimayonaise of srirachamayonaise Hoe maak je het? Marineer de zalm. Doe de zalm met de sojasaus, terriyake, knoflook en wasabi sesamzaad in een bakje en masseer alle kanten in met dit mengsel. Zet eventueel een nachtje afgedekt in de ijskast, of een paar uur. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de rijstazijn op en roer er het suiker en zout door. Meng dit onder de rijst, laat afkoelen. Kook de edamame kort in gezouten water tot hij beetgaar is en laat afkoelen Maak nu de bowls. Verdeel de rijst in 2 kommen. Werk af met fijngesneden komkommer, kerstomaatjes en edamame. Snijdt de avocado in plakjes en leg bij in de bowl. Bak de zalm gaar in de pan en leg dit als laatste in de bowls. Bestrooi met sesamzaad en bickyuitjes. Serveer eventueel met wasabidressing, srirachamayo of een andere saus naar keuze. Enjoy! xoxo Shana

269 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page