Soms als ik een iets gezondere variant van pasta wil voeg ik courgetteslierten toe. Ik verminder de hoeveelheid pasta dan en vervang hem dus deels door groenten. Deze keer ging ik voor een variant met scampi's
Wat heb je nodig? š¤ -1 courgette -100 gram spaghetti -16 scampi's -1 ajuin -2 teentjes look -sap van een halve citroen -1 bouillonblokje -150 ml kookwater -4 eetlepels sweet chilisaus Hoe maak je het? š Kook de pasta, voor het afgieten schep je 150 ml water uit de pot waarin je een bouillonblokje oplost. Was de courgette en snijdt met een spiraalsnijder in sliertjes. Kuis de ajuin en look en snijdt fijn. Stoof in wat olie de ajuin en look aan, voeg vervolgens de courgette toe. Voeg als laatste de chilisaus, citroen en de bouillon toe en laat een minuutje koken. Kruid bij naar smaak en roer de spaghetti toe. Bak de scampi's kort aan en serveer.
Comments