top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Papas arugadas

Deze papas arrugadas of gerimpelde gekookte aardappels in zout korst zijn een echte specialiteit op de Canarische eilanden. Ik heb ze er meermaals geproefd en wou het al lang zelf eens uitproberen. Ik gebruikte er het grof zeezout van @labaleinenl voor. 

👉Van oorsprong zijn de aardappels gekookt in zeewater, maar door een flinke hoeveelheid zeezout toe te voegen aan het water creëren je een soort gelijk effect voor zowel de smaak als de gerimpelde uitstraling. Een mega eenvoudig receptje maar boordevol smaak! Ik koos in deze bereiding voor de Gros sel de mer. Grof zeezout van La Baleine komt uit Frankrijk: de zout is hand geoogst in het zuiden van Frankrijk sinds 1934 door de zout werkers die nog steeds dezelfde technieken en kennis gebruiken. Het is 100% natuurlijk en zorgt voor de perfecte zout korst die je nodig hebt voor dit recept! Het wordt voornamelijk voor koken gebruikt: om vlees, vis of groenten te voorzien van een zoutkorst. Je kan het natuurlijk ook vermalen tot kleinere korrels om je gerecht op smaak te brengen. 🧂 Wat heb je nodig? -1 kg krieltjes -250 gram grof zeezout van La Baleine -mojo om te dippen

Hoe maak je het? Was en kuis de krieltjes. Doe ze samen met het zeezout in een pot en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar en giet af. Zet daarna terug even op het vuur. Zet het vuur laag en laat de aardappelen ± 7 min ‘droog’ koken. Wentel ze daarbij rond in de pot om te voorkomen dat ze aanbranden. Je zal zien dat het zout rond de aardappeltjes kristalliseert. Serveer met je favoriete mojo. Enjoy! Xoxo Shana

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page