Naanbrood is super makkelijk zelf te maken. Het is een ideaal bijgerecht bij een lekkere curry maar zelf serveerde ik het bij een lekkere dip tijdens het aperitieven. Het maken zelf duurt eigenlijk niet zo lang. Alleen moet het deeg wel even een uurtje rijzen. Ik werkte de broodjes af met boter, look en verse peterselie, yum!
Wat heb je nodig voor 8 stuks?
-7gram gedroogde gist
-125 ml warm water
-theelepel kristalsuiker
-300 gram bloem(+ extra tijdens het uitrollen)
-100 gram griekse yoghurt
-2 eetlepels olijfolie
-theelepel zout
-50 gram ongezouten roomboter
-2 teentjes look
-peterselie
Hoe maak je het? Meng de gist, suiker en het water en zet 5 minuten aan de kant tot het begint te schuimen.
zeef ondertussen de bloem boven een grote kom. Doe hier vervolgens het gistmengsel, yoghurt en 1 eetlepel olijfolie bij. Kneed tot een stevig deeg. Ik voegde nog wat extra bloem toe tijdens het kneden omdat het deeg te hard aan mijn handen plakte. Voeg dan het zout toe en kneed nog even door. Maak een mooie bol van het deeg. Doe vervolgens een eetlepel olijfolie in de kom en smeer het bolletje hier mee in. Dek af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen. Het deeg zou ongeveer dubbel zo groot moeten worden. Na een uur verdeel je het deeg in 8 gelijke stukken. Maak hier balletjes van. Duw de palletjes plat tot zo'n 15-20 centimeter. Doe zeker wat bloem op het aanrecht voor je de balletjes plat duwt anders kunnen ze misschien blijven plakken. Verwarm een pan op het vuur. Leg er vervolgens 1 broodje in en bak beide kanten goudbruin. Smelt ondertussen de boter en pers hier de look in uit, snipper wat peterselie fijn en meng onder elkaar. Haal het broodje uit de pan en besmeer beide kanten met dit mengsel. Bak verder tot je klaar bent. Lekker bij een curry of als dip tijdens het aperitieven.
xoxo Shana
Comments