top of page

Mini quiches met prei en spek

Deze heerlijke kleine quiches zijn ideaal voor tijdens de lunch of als aanvulling van een lekkere brunch. Je kan ze ook gemakkelijk mealpreppen en zo kan je tijdens je drukke werkweek snel een lunch op tafel toveren! Ik maakte ze met de haver cuisine van @inex_belgium , een 100% plantaardig alternatief voor room. Daarbovenop is het ook nog eens gluten- en lactosevrij!



Wat heb je nodig? -1 vel bladerdeeg -1 prei -1 ajuin -200 gram spekblokjes -4 eieren -1 busje Inex Haver Cuisine -200 gram gemalen kaas -peper, zout, nootmuskaat Hoe maak je het? Kuis de prei en de ajuin en snipper fijn. Stoof samen in een beetje boter tot de groenten zacht zijn. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de spekblokjes krokant. Laat daarna uitlekken op een velletje keukenrol. Klop de eieren los met de Haver Cuisine. Voeg 150 gram gemalen kaas toe en roer goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Meng goed. Vul de taartvormpjes met de bladerdeeg. Schep in elk vormpje een eetlepel spekjes en een eetlepel prei. Overgiet met het roommengsel. Bak voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Enjoy! Xoxo Shana

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page