top of page

Gevulde paaseieren met panna cotta van witte chocolade

Pasen is alweer in aantocht, tijd dus om te beginnen nadenken wat je die dag op tafel wil zetten. Bij ons is het altijd traditie om gezellig samen te eten met familie en vrienden. Ik toverde daarom een lekker dessertje op tafel namelijk gevulde paaseieren met panna cotta met witte chocolade. Ideaal want dit receptje kan je al een dagje eerder maken. zelf vind ik dat een enorm pluspunt want dat bespaart me stress op de dag van het feest. Ik ging opnieuw aan de slag met de 40% volle room van Inex, een lekker lokaal product met weidemelk van ons eigen land!

Wat heb je nodig voor 8 stuks? -500ml room Inex -30 gram kristalsuiker -1 zakje vanillesuiker -100 gram witte chocolade -3 blaadjes gelatine -4 grote paaseieren: ik koos voor melkchocolade omdat dan het contrast met de witte vulling mooi uitkomt -blik perziken op sap Hoe maak je het? Doe de room samen met suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en verwarm op middelmatig vuur. Breng zachtjes aan de kook, roer regelmatig zodat de suiker volledig oplost. Week de gelatine in een kom met koud water. Als de room warm is voeg je de stukjes witte chocolade toe. Roer tot dit volledig gesmolten is. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ook dit door het warme mengsel tot ze volledig opgelost zijn. Zet dit mengsel aan de kant en laat afkoelen anders kunnen de paaseieren smelten! In de tussentijd kan je de paaseieren gaan halveren. Doe dit door een groot mens in kokend water onder te dompelen, af te vegen en dan voorzichtig door het ei te laten smelten. Wanneer de panna cotta volledig afgekoeld is vul de de eieren met dit mengsel en zet je ze een nachtje in de koelkast. De volgende dag maak je de 'dooier' dit doe je door een aantal perziken fijn te mixen. Werk hier vervolgens de eieren mee af en serveer direct! Heb je nog panna cotta over? Vul dan eventueel nog wat glaasjes. Xoxo Shana


1.450 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page