De klassieker op veel feestjes: gevulde eieren. Maar deze keer met een andere twist. De eieren kregen een krokant jasje van panko, hierdoor krijgen ze een lekkere bite. Ook eens proberen?
Wat heb je nodig voor 20 hapjes? -10 eieren -2 grote eetlepels mayonaise -5 kleine augurkjes -peper, zout -1 extra ei -75 gram bloem -125 gram panko Hoe maak je het? Kook 10 eieren voor circa 8 minuten. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer de eieren. Lepel voorzichtig de dooiers eruit en houd apart voor de vulling. Kluts het andere eitje los in een kommetje. Meng in een ander diep bord de bloem met peper en zout. Strooi de panko in een ander diep bord. Paneer de gekookte en gehalveerde eiwitten door ze eerst door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko te halen. Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C. Frituur de eitjes in circa 2 à 3 minuten goudbruin en krokant. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Plet de eidooiers met de mayonaise, peper en zout. Hak de augurken heel fijn en meng er ook onder. Doe deze vulling in de spuitzak en vul er de gefrituurde eitjes mee. Werk af met wat peterselie. Smakelijk! Xoxo Shana
Comments