top of page

Curry met zalm en rijst

Dit gerechtje leerde ik kennen op één van de etentjes van Lacroix bij Ellen. Ik vond het direct een top gerecht en wou dat thuis zeker nog eens maken. En ja hoor, dat heeft weer gesmaakt!



Wat heb je nodig voor 4 personen?

-1 broccoli

-4 zalmfilets

-1 ajuin

-3 teentjes knoflook

-1 theelepel gemberpoeder

-3 eetlepels rode currypasta

-400 ml kokosmelk

-400 ml Lacroix Visfond

-sap van 1 limoen

-400 gram rijst


Hoe maak je het?

Snijd de broccoli in roosjes en kook in gezouten water voor 5 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.

Verhit wat vetstof in een pan, kruid de zalm met peper en zout en bak de zalmfilets langs beide kanten 2 minuut. Haal uit de pan en leg opzij.

Verhit in dezelfde pan opnieuw wat vetstof. Stoof de ui en het gemberpoeder enkele minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog twee minuten.

Voeg nu de rode curry pasta toe en bak nog twee minuten.

Giet de kokosmelk en visfond bij de ui en laat gedurende 10 minuten inkoken.

Knijp het sap van de limoen bij de saus en voeg vervolgens de zalmfilets en de broccoli toe aan de saus. Laat nog 2 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, tot de zalm helemaal gaar is.

Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Serveer de zalm met currysaus en de rijst. Smakelijk!


Xoxo Shana


147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page