Crème brûlée, ik had me er nog nooit aan gewaagd want een gasbrandertje had ik niet in huis. Maar van de liefste schoonmama kreeg ik er met kerst eentje cadeau! Dat moesten we dus dringend eens uitproberen, zalig lekker! Dat krokante laagje was echt zalig.

Wat heb je nodig voor 5 kommetjes? -250ml melk -250ml volle room -2 vanillestokjes -12 eigelen -100 gram kristalsuiker -1 eetlepel kristalsuiker -1 eetlepel donkerbruine suiker Hoe maak je het? Doe de melk en de room in een steelpannetje. Snijd de vanillestokjes in 2 en schraap de zaadjes eruit. Doe de zaadjes en de stokjes bij de room en verwarm zachtjes. Het mengsel moet warm worden maar niet koken. Splits de eieren. Meng de suiker met de eigelen. De eiwitten heb je niet nodig. Wanneer de room warm is haal je de vanillestokjes eruit. Roer dit dan door de eigelen. Laat 30 minuten staan zodat het schuim verdwijnt. Giet daarna in ovenbestendige potjes en zet voor minstens 60 minuten op 90 graden in de oven. Het mengsel mag niet meer vloeibaar zijn als je het uit de oven haalt. Zet de potjes in de koelkast om af te koelen. Doe 1 eetlepel kristalsuiker en 1 eetlepel donker bruine suiker in de blender en maal tot een fijn poeder. Bestrooi je crème brullee met de suiker en carameliseer met je gasbrander. Xoxo Shana
Commentaires