top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Blondies met aardbeirécolte


Een tijdje geleden kreeg ik een leuk mailtje van materne met de vraag of ik aan de slag wou gaan met hun récolte vonfituur. Daaruit resulteerde dit eerste receptje, blondies met aardbeirécolte.


Kennen julli de récolte/oogst confituur van materna al? Deze confituur wordt elk jaar vers gemaakt met de eerste zomerse vruchten. Deze confituren zijn daarom ook enkel te verkrijgen van juni tot september. Ze zijn heerlijk zoet en met de beste vruchten gemaakt.


Heb je nu zelf zin om dit eens te majen. Dan heb ik nog leuk nieuws want er valt wat te winnen. In de periode van nu tot eind augustus post ik nog meerdere lekkere recepten voor materne. Maak jij er eentje van mij. Post dit dan op instagram en tag mij en materne, misschien word jij wel de winnaar van en leuke goodiebox vol met producten van materne! Maak je meer als 1 van mijn recepten dan maak je natuurlijk meer kans. Zo kan je in de periode van nu tot eind augustus 6 van mijn recepten zelf maken. Veel succes!


Wat heb je nodig voor 18 blondies?

-ovenschaal of brownievorm met afmetingen 27x17cm (je kan gerust een andere vorm nemen maar dan kan de baktijd misschien iets anders zijn)

-150 gram aardbeirécolte van materne

-3 eieren

-100 gram kristalsuiker

-150 gram roomboter

-150 gram witte chocolade

-100 gram bloem

-1 theelepel bakpoeder


Hoe maak je het?

Smelt de boter met de witte chocolade op een zacht vuurtje. Klop ondertussen de 3 eieren luchtig. Voeg vervolgend de suiker toe en klop nog 2 minuten. Wanneer de chocolade gesmolten is roer je deze onder het eimengsel. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder en spatel onder de rest van het mengsel. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet hem in en bestuif met bloem. Giet het mengsel volledig in de vorm en werk af met de récolte. Je schept kleine hoopjes confituur boven op het deeg. Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Prik er met een satéstokje in om te controleren of hij klaar is. Blijft er geen deeg meer aan kleven, dan is hij klaar. Laat afkoelen en snijdt in stukken, enjoy!


xoxo Shana

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page