top of page

Bananenbrood met pure chocolade

Bijgewerkt op: 28 jan 2024

Soms verlies ik mijn bananen eens uit het oog en eindig ik met een hoop bijna zwarte exemplaren. Ideaal om te verwerken in een lekker bananenbrood. En wat past er beter bij banaan dan chocolade?! Hmm wat was dit lekker!



Wat heb je nodig? -4 bananen -50 ml zonnebloem -100 ml amandelmelk -250 gr bloem -1 tl baking soda -1 tl bakpoeder -snuifje kaneel -0,5 tl zout -70 gr bruine suiker -1 tl vanille-extract -100 gr pure chocolate-chips -beetje boter en bloem voor de bakvorm in te vetten Hoe maak je het? Pel de bananen prak fijn in een kom. Roer er vervolgens de bruine suiker, de zonnebloemolie, de melk en het vanille-extract onder. Zeef de bloem, bakingsoda en bakpoeder boven de kom. Spatel het er voorzichtig onder. Spatel er als laatste de chocolate chips onder. Vet een bakblik in met een laagje boter en bestuif met bloem. Schep er vervolgens het beslag in. Plaats het bananenbrood nu gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page