top of page

Açaiontbijttaartjes met granolabodem


Ontbijten met taart dat wil toch iedereen? Het is eens een leuk alternatief op je standaard ontbijtje. Deze keer maakte ik de yoghurtlaag met een pakje açai. De bodem maakte ik met granola. Yummie!


Wat heb je nodig voor 7 ontbijttaartjes?

-50 gram dadels (zonder pit)

-40 gram signature granola van NG

-15 gram havermout

-halve eetlepel kokosolie

-1 banaan

-1 pakje açai

-350 gram platte kaas

-50 gram bosbessen diepvriezer

-3 blaadjes gelatine

-afwerking: bosbessen, munt, granola


Hoe maak je het?

Week de dadels 5 minuten in kokend water. Giet af. Doe de dadels samen met de granola, havermout en kokosolie in de foodprocessor en mix fijn. Je krijgt nu een plakkerige massa. Neem de cupcakevormpjes en verdeel het mengsel over de bodem. Duw goed aan met een lepel. Zet even in de ijskast tot de yoghurtlaag klaar is. Plet de banaan en doe deze samen met de yoghurt en de acai in een steelpannetje. Warm rustig op maar breng niet aan de kook! Leg ondertussen de gelatine in koud water en laat zacht worden. Wanneer de acai gesmolten is en de yoghurt warm is knijp je de gelatine uit en roer je deze door de yoghurt zodat het oplost. Meng er als laatste de diepvries bosbessen onder. Verdeel de yoghurt over de cupcakevormpjes. Plaats in de ijskast en laat opstijven. Doe dit liefst voor een hele nacht. Serveer 's morgens bij het ontbijt. Werk af met bosbessen, munt en granola.


xoxo Shana


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page